Sudoku is Verslavend

Uit onderstaande artikelen blijkt wel hoe verslavend het oplossen van Sudoku puzzels voor sommige mensen is.

Sudoku in de Rechtbank

Overgenomen krantenartikel van de Sydney Morning Herald:

"Na 105 getuigen en drie maanden bewijsvoering en $ 1.000.000 aan kosten, werd de rechtszaak afgebroken toen bleek dat de juryleden Sudoku hadden gespeeld sinds de tweede week van de rechtszaak."

"In de rechtbank in Sydney, heeft Rechter Peter Zahra de jury ontslagen na het verhoren van twee verdachten mannen, een van hun advocaten en de jury voorzitster, die toegaf dat zij en vier andere juryleden zich hadden laten afleiden door het spelen van het populaire nummers spel."


Weduwe moet Sudoku van grafsteen verwijderen

Overgenomen uit de Telegraaf van 17 okt 2013

sudoku vermeld op grafsteen

Angela Robinson, een rouwende weduwe uit de Britse plaats Farndon, heeft op de grafsteen van haar Sudoku-liefhebbende echtgenoot een afbeelding van het Japanse puzzeltje laten plaatsen. De gemeente heeft de vrouw middels een dwingende brief verplicht deze te laten verwijderen.

Haar geliefde Allan, die in 2012 op 66-jarige leeftijd overleed, was voor zijn dood wiskundige en gek op getallen en Sudoku's. Om zijn laatste rustplaats wat persoonlijker te maken besloten zijn vrouw en zoon om Allan's gedenkteken van de puzzel en een wiskundige formule te voorzien.

De autoriteiten vinden dat de grafsteen niet bij de rest van de begraafplaats past en hebben de bejaarde weduwe een brief gestuurd. Robinson moet de afbeeldingen verwijderen zodat de 'hoge normen van de begraafplaats voor iedereen gewaarborgd blijven'.

"Het is zo onnodig", reageert ze teleurgesteld tegenover de website Chester Chronicle. "Die Sudoku is ongeveer vijf centimeter groot en de wiskundige formule is slechts een regeltje. Hoe kan dat nou afbreuk doen aan de begraafplaats?"

Chauffeur schoolbus ontslagen omwille van Sudoku

Een Britse chauffeur van een schoolbus is ontslagen nadat een van de kinderen in de bus een foto nam terwijl de man, al rijdend, een Sudoku invulde. De man werd onmiddellijk door de busmaatschappij ontslagen.

De chauffeur was een Sudoku aan het invullen die op het stuur balanceerde, en dit terwijl hij zich door het verkeer laveerde met een volle bus schoolkinderen. Volgens de 12-jarige klokkenluider was het niet de eerste keer dat dit gebeurde. De moeder van de jongen reageerde geschokt bij het zien van de beelden en verwittigde de school.


"Toen ik de foto's zag, was ik echt kwaad", vertelt de moeder. "Niet alleen zat hij aan het stuur, maar hij was ook verantwoordelijk voor een hele hoop kinderen. Het was zeker niet onze bedoeling om de man te laten ontslaan, we wilden enkel voorkomen dat dit nog eens gebeurde." Na kort onderzoek door de busmaatschappij, werd de buschauffeur, van wie de identiteit onbekend blijft, ontslagen. Ook de school reageert tevreden: "We zijn heel blij dat de busmaatschappij zo snel heeft ingegrepen", zegt Cindy Lalani, de manager van de Ferndown Upper School.